Hoe achtergrond opnieuw?

Laatste reactie 15/11/2019 00:05 door Lena
· Markeren als ongelezen
marianne heijblom 3 jaar geleden geplaatst
Hallo,
Ik ben pas 'lid' geworden van schildervrienden en heb een vraagje. Ik heb nog niet heel veel ervaring en ben ook wat langere tijd gestopt geweest met schilderen. 
Ben onlangs weer begonnen en meteen mislukt een achtergrond, althans ik vind hem niet mooi qua opzet/penseelstreken. Kan ik er met dezelfde kleur overheen of moet ik eerst nog wat anders doen? Ik heb de verf er onverdund op gezet. de verf is al wel droog.
Ik zou heel blij zijn met advies.
Alex Mooyman 3 jaar geleden geplaatst
Hallo Marianne,

nu het mislukt is kun je het gewoon proberen om er met nieuwe verf overheen te gaan.
wordt het niets, laat het dan gewoon voor wat het is en pak een nieuw doekje.
Nieuwe doekjes schilderen in mijn beleving het lekkerst, dus doe jezelf zeker niet tekort.

Mislukte doekjes kun je gebruiken voor van alles en nog wat.
Bijvoorbeeld als proefdoekje of als plek waar je je overgebleven verfresten op smeert, wat uiteindelijk ook weer kan resulteren in een nieuw schilderijtje in de abstracte sfeer. Laat je verrassen...

Succes!
Jos van der Venn 3 jaar geleden geplaatst
Zoals ik lees bent u niet tevreden over een achtergrond met zichtbare penseel streken.
Nu zijn er tig van verschillende achtergronden te schilderen, ligt ook veel aan het ontwerp, (wat wil je gaan schilderen}  Als de penseel streken te zien zijn ,b.v. in een luchtpartij, dan moet de verf niet te dik zijn met opzetten. Met schilders medium sneldrogend nr; 084 van talens zou je de verf wat kunnen verdunnen. Verder moet je dan een zacht harig penseel gebruiken.  Hoop dat je hier iets aan hebt.

Succes!
marianne heijblom 3 jaar geleden geplaatst
dank jullie wel voor de reactie en ideeën. Ik ga voorlopig maar met een nieuw doek aan de slag en gebruik deze als oefendoek.
Lena Weber 3 jaar geleden geplaatst
Ik verf gewoon over een "mislukte" achtergrond heen als de verf niet te dik/klodderig er op zit. Geeft soms een heel leuk effect als de onder-kleur er door heen schijnt. 
Als je om een reeds geschilderd onderwerp op de voorgrond heen schildert, verf dan een klein beetje over de voorgrond figuur heen. Als het droog is kan je het later weer netjes maken. Anders valt het zo op dat je eromheen hebt geverfd.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 October 2019 om 20:21