foto vergroten

Laatste reactie 11/07/2020 09:13 door Sylvia
· Markeren als ongelezen
Boudina Bark 3 jaar geleden geplaatst
Hallo 
Ik heb een canvas doek van 60x90 en wil een foto vergroten naar dit canvas hoe doe ik dat en hoe moet je nu precies de groten uitreken .Hopelijk kan iemand me hier mee helpen zodat ik de precieze grote kan laten uitprinten .Mvr boudiena
Lena Weber 3 jaar geleden geplaatst
Kan je de foto niet vergroten op je PC met een fotobewerkingsprogramma? Je kunt het dan in b.v. 4 stukken uitprinten.
Of er is en apparaatje, een pantograaf of tekenaap. Het zijn 2 latten met in het midden een vleugelmoer er door. Je meet een onderwerp in je voorbeeld foto tussen 2 van de poten. Dan kan je op de 2 tegenoverliggende poten van het apparaatje zien hoe groot je het voorbeeld in vergrootte vorm moet tekenen. Kijk maar eens op YouTube.
Er zijn ook dure vergrotingsapparaten. Een soort diaprojectors.
reactie op @lenaweber:
Heidi Luchies Hallo Lena,
Hoe doe je dit precies, kan je dat ook met een eenvoudige printer?

Groetjes Heidi

2 jaar geleden

Beantwoorden

Jos van der Venn 3 jaar geleden geplaatst
Je zou de foto kunnen verdelen  in ruitjes van 1 cm waarna die ruitjes op het canvas bv 5 cm worden , zo kun je een precieze vergroting maken. Wat er op die foto in die cm staat teken je nu in die 5 cm op het canvas.
Marjan Langbroek 2 jaar geleden geplaatst
Hallo, "echte" schilders vinden dat ik aan het cheaten ben, maar ik heb voor €25 bij bol punt com een mini beamer gekocht. Die kan je op je computer aansluiten of op een usb stick en dan kan je de foto projecteren op je doek. Ik gebruik dat alleen om omtrekken en plaatsbepaling goed te krijgen. Die teken je met houtskool in en daarna ga je aan het schilderen.

Marjan
Alex Mooyman 2 jaar geleden geplaatst
Prima Marian,

wij zijn allemaal "echte" schilders hoor, dus trek je niets aan van mensen die het nodig vinden om je te zeggen hoe je je leven moet leven.

In de schilderkunst is het helemaal prima om trucjes te gebruiken om tijd te besparen en je meeste energie te steken in de dingen die je echt het leukste vindt.
Carol Bastings 2 jaar geleden geplaatst
Al eens gehoord van een proportional divider? Daarmee kun je ook vergroten en/of verkleinen en is alles om te zetten van klein naar groot. Ik zou zeggen kijk eens op Youtube. Dat is ook handig te gebruiken en plein air schilderen. succes
Alex Mooyman 2 jaar geleden geplaatst
proportional divider is mij bekend en kun je eventueel ook zelf maken.
Maar het wordt daarmee allemaal wel erg meetkundig en puntje voor puntje.
Ik denk dat de goedkope beamers tegenwoordig veel meer waarde bieden voor niet al te veel meer geld.
Wij schilders zijn graag lui als het gaat om het opzetten van een schilderij. Scheelt een hoop werk en dan kun je lekker snel aan de slag met je verf.
Peter Goedkoop 2 jaar geleden geplaatst
In Paint kun je dat instellen: Bestand -> Afdrukken -> Pagina-instelling. Daar kun je aangeven dat de foto moet worden verdeeld over meerdere pagina's. Het is even een geworstel om dat helemaal goed te krijgen, maar het kan wel.
Elly Straten 2 jaar geleden geplaatst
Hallo schildervrienden. Je kunt via Paint of via Publisher (v. Officepakket) een afbeelding makkelijk vergroten. Ik heb van beide een handleiding gemaakt. Mocht u deze willen ontvangen, mail me dan. 
Kun je doen door even hierboven op Elly Straten te klikken en dan een bericht sturen (blauwe knopje).
Gerty Geerts 2 jaar geleden geplaatst
Wij gebruiken al jaren de TRACER projector, niets mis mee en heel handig ! Is te koop in de meeste schilderswinkels en op het internet.
reactie op @gertygeerts:
Sylvia van Campenhout Hoi, ik heb deze ook al jaren, maar ik weet niet hoe het werkt! kan je deze alleen gebruiken als het donker is? Want ik zie niets als ik er een foto onderleg..
2 jaar geleden

Beantwoorden

Gerty Geerts Je print de foto af op klein formaat +/- 8x12 cm , leg dit onder de tracer, verduister de kamer of wacht tot het donker is en zet de tracer aan. Je plaatst je doek op een ezel of standaard en verplaatst deze tot je print perfect op het doek past en begint de omtrekken van het te schilderen ontwerp te tekenen. Super makkelijk ! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sylvia van Campenhout Dus toch beter in het duister, bedankt voor de tip! Ik probeer het! 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Hendrik Zwart 2 jaar geleden geplaatst
Dag Boudina,

Je kunt je foto plaatsen in b.v. een excelbestand.
Uittrekken naar de gewenste grootte en printen.
Kan op elke printer.
Om papier te besparen zet je bij de pagina-indeling de marges op 0.
Veel succes.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 April 2019 om 19:05
Aantal lezers 116
Aantal reacties 11