gedroogd verf weer verwijderen

Laatste reactie 14/02/2019 08:35 door Jos
· Markeren als ongelezen
Cees van der Veen 1 jaar geleden geplaatst
Naar aanleiding van mijn "Deel je schilderij" topic http://schildervrienden.schilderenmetolieverf.nl/conversations/bloemen-3#post-1357292, waarbij ik de bloemen op het werkje te dik heb opgezet (zie foto), heb ik de volgende vraag.
Wat is de beste methode (als die er is) om reeds opgedroogde olieverf op en schilderwerkje weer weg te halen als deze achteraf toch niet bevalt en ik het over wil doen.
Het gaat in dit geval om de bloemen op bijgesloten foto.
Alex Mooyman 1 jaar geleden geplaatst
Er bestaan daarvoor wel methoden, maar nooit zonder risico op beschadiging.
De methode die ik ken en wel eens gebruikt heb is met een scalpeltje voorzichtig de verflagen afschrapen  of als de verf wat harder is geworden zelfs fijn schuurpapier.

Maar aan de andere kant zou ik je aan willen raden om gewoon je verliezen te nemen en te koesteren.
Niet alles hoeft perfect te zijn en mislukkingen zijn vaak je grootste verdiensten. Het brengt je namelijk groei.

Ik zou in jouw geval eerder kiezen om aan een volgend schilderij te beginnen, verrijkt met deze leerzame ervaring kan het je alleen maar op een hoger plan brengen.
Laat je niet tegenhouden door de drang naar perfectie maar vervolg je weg alsof er niets is gebeurd.

Neem daarnaast ook de vrijheid om ieder welgemeend advies in de wind te slaan en je eigen weg te volgen. De ware kunstenaar is een vrije geest.
Jos van der Venn 1 jaar geleden geplaatst
Naar mijn idee kun je dit werkstuk het beste bewaren en er veel van leren. Als je toch wil proberen om de verf eraf te schrapen zie je nog altijd verschillen die je niet wil zien Cees. Probeer het eens op een mdf paneel ,2 of 3 lagen gesso, water dun maken met terpentin dan met een sponsje in wrijven met een dun laagje burnt sienna, goed afdrogen met een doek en dan gewoon opnieuw beginnen. Wens jouw veel schilder plezier.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 February 2019 om 23:13
Aantal lezers 20
Aantal reacties 3