Hallo, ik ben Peter Wakker

Laatste reactie 09/03/2020 21:07 door Alex
· Markeren als ongelezen
Peter Wakker 2 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Ik ben vorig jaar september begonnen met schilderen. Ik had geen ervaring. Hooguit eenmalig in 2002 een schilderij gemaakt tijdens een Bob Ross cursus. Ik weet dat mensen Bob Ross niks vinden of juist heel leuk, mooi vinden. of het niet echt schilderen noemen. Ik vind de nat in nat techniek leuk. Ik heb uren achter de computer gezeten en gekeken hoe, Bob Ross, Kevin Hill en nog een aantal, dit nu precies doen. Nadat ik dacht van okay volgens mij snap ik de techniek, ben ik begonnen. Het 1e schilderij was niet echt super maar verbazendwekkend was het 2e schilderij, in mijn ogen, echt fantastisch. En dat voor de 2e keer. Ik heb ook zwart/wit acryl schilderen geprobeerd en acryl gieten. Dat beviel me ook maar nat in nat met olieverf trok me toch meer aan.
Ik heb me hier opgegeven omdat ik veel wil leren, kennis opdoen en van elkaar leren. Niet alleen schilderen maar bijvoorbeeld ook waar kan je goede verf kopen of weet iemand een trucje enz.
Heel toevallig kwam ik afgelopen januari met iemand in gesprek die de afdeling kunst beheert van een zorginstelling. (mijn vader heeft daar fysiotherapie). We raakten aan de praat over de kunst die daar hing en zodoende vertelde ik gekscherend van: "ik schilder ook"  ze zei okay heb je iets van foto's bij je. Toevallig wel want van elk schilderij maak ik een foto. Ze zag de foto's en zei: 'kom van de week eens langs met een aantal schilderijen" Zo gezegd zo gedaan. En ik wist niet wat ik hoorde... ze vond ze zo mooi dat ik vanaf aanstaande Mei 3 maanden daar mag exposeren.
Nu weet ik niet of ze ze echt mooi vond of gewoon opvulling nodig hebben omdat ze geen andere kunstwerken heeft :-)

Maar goed ik vind het wel leuk.

Zo is het een lang verhaal geworden. Maar er stond ook.....hoe uitgebreider hoe leuker:-)
Alex Mooyman 2 jaar geleden geplaatst
Welkom Peter!

Leuk om je verhaal te lezen. Zo te zien heb je een goede start gemaakt.
Ben erg benieuwd naar je werk.
Peter Wakker 2 jaar geleden geplaatst
Ik zal de eerste 3 schilderen hieronder downloaden. Je ziet wel de vorderingen. Nu mijn de bergen die ik op dit moment mak weer beter en realistischer. Het is leuk en ontspannen om te doen. Ik ben ook benieuwd naar opmerkingen. Maak niet uit positief of negatief. ben er ook om te leren :-)
Peter Wakker 2 jaar geleden geplaatst
Moet de foto een bepaalde maximale grootte hebben?
Ik krijg ze niet hierop gedownload?
Alex Mooyman 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Peter,

Plaats ze liever hier:
https://schildervrienden.schilderenmetolieverf.nl/boards/deel-je-schilderij

De foto's moeten niet al te veel MB's zijn.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 March 2020 om 14:57
Aantal lezers 15
Aantal reacties 5