Schilderen is vooral goed leren kijken

Laatste reactie 22/07/2022 11:20 door Wilma
· Markeren als ongelezen
Aldert Kamp 1 jaar geleden geplaatst
Al jaren had ik me voorgenomen te leren schilderen zodra ik met pensioen ben. Eind 2018 nam ik de stap om op een beginnerscursus te gaan, waar ik leer schilderen volgens de oude meesters. Het belangrijkste dat ik daar leerde is anders en vooral, heel goed leren kijken naar het beeld dat je in het schilderij wilt vangen. Het is de combinatie van lichtinval, schittering, schaduw, scherpte en vaagheid die van schilderen tovenarij maakt. Ik vind dat ik mezelf heb overtroffen door, zonder enige voorkennis en ervaring in olieverfschildering, in korte tijd met goede aanwijzingen natuurgetrouw, sommigen zeggen realistisch-impressionistisch, heb leren schilderen. Met resultaten waarvan ik eigenlijk niet kan geloven dat ik die zelf heb gemaakt. Ware tovenarij op canvas dus.
jean Vercauteren 1 jaar geleden geplaatst
Mooi gedaan en schilderen geeft iets van ons zelf
Wim Van Rossem 1 jaar geleden geplaatst
Mooie vondsten. Mooie heldere kleuren.
Ad van Schijndel 2 maanden geleden geplaatst
Ziet mooi uit met die prachtige kleuren.
reactie op @advanschijndel:
Jos van der Venn Ziet er idd leuk uit, maar ik vind het blauw te fel. Wil je graag helpen, probeer met mengen in het blauw een puntje burnt sienne te verwerken met wat wit, daarmee wordt het felle blauw zachter van kleur.  Succes, gr. Jos.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Wilma Aarts 2 maanden geleden geplaatst
Wat mooi gedaan en ja, wat is het een leuke hobby!! Idd door veel kijken en veel doen leer je het meeste. Succes op dit forum en hopelijk sta je open om feedback te vragen/ontvangen en te geven. Ben het eens met Jos wat betreft de blauwe lucht. Groetjes Wilma 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 November 2020 om 11:32
Aantal lezers 22
Aantal reacties 5